Dekgeld tarieven

 

De dekgeld tarieven dient u met de hengstenhouder te overleggen. Er worden namelijk verschillende dekgeld tarieven gehanteerd. 
 
Bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het verblijf, veterinaire handelingen, vervoer van uw paard etc. moet u zelf regelen met de betreffende hengstenhouder. Bij het aanbieden van uw merrie is het slim om gelijk vragen naar de tarieven. 
 
Bij het dekken van uw merrie dient het dekboek door beide partijen te worden ingevuld en ondertekend. Als u uw merrie ophaalt, krijgt u een dekbon mee. Bij niet automatische betalers worden administratiekosten in rekening gebracht. (per rekening).  
 
Dek-overeenkomsten welke onvolledig zijn ingevuld, hiervan ontvangt men geen geboortebericht. Het is ook zaak als merriehouder hierop attent te zijn. 
 
De geboorteberichten worden in de maanden oktober/ november klaargemaakt en verstuurd. 
Deze zorgvuldig bewaren. Een kopie van het geboortebericht kost € 15,- 
 
Basistarieven het Fjordenpaarden Hengstenfonds. (Bedragen zijn incl. 21% BTW)

1.  Eigenaar – lid met een op zijn naam staande fjordenmerrie, zonder recht op gust-reductie vanaf  €363,-

2.  Eigenaar – lid met een op zijn naam staande fjordenmerrie, met recht op gustreductie  
vanaf  €272,50,  (De gust-reductie is € 90,75 per keer.)

3.  Voor niet ingeschreven fjordenmerries en merries van een ander ras, toebehorende aan leden, zonder recht op gust-reductie vanaf € 405,35.

4.  Voor niet ingeschreven fjordenmerrie en merrie van een  ander ras, toebehorende aan leden, met recht op gus-treductie vanaf € 314.60.

5.  Voor niet leden, welke gebruik maken van een eigen hengst van het hengstenfonds gelden dubbele tarieven €726.

 

De gust-reductie regeling:

De reductieregeling geldt voor die merries, die gust zijn van de dekking van vorig jaar. Deze dekking moet wel van één van de hengsten zijn welke dekken onder St. "Het Hengstenfonds". Daarbij moet de merrie nog steeds op naam staan en in eigendom zijn van dezelfde eigenaar, die de merrie vorig jaar heeft laten dekken. 

Om gebruik te maken van deze gust-reductie regeling, moet de merrie-eigenaar voor 31 december via het geboorte-bericht laten weten of de merrie gust is. Hierbij moet een veterinaire verklaring van een dierenarts bijgevoegd zijn.

 

Veulenregistratie:

Als er een veulen geboren word uit een dekking van een hengst van de St. "Het Hengstenfonds", dan wordt het veulen op een premiekeuring voorzien van een paardenpaspoort en chip. De kosten hiervan zijn € 45,- en voor rekening van de eigenaar. Om aan huis te laten inschrijven is men verplicht ook de reiskosten te betalen. 

Hengsten welke dekken onder het Fjordenpaarden Hengstenfonds: 
Cikaro 20050305

Havik I-98

Hermansen I-93

Karant I-95

Kunar I-89

Reitze 19960860

Stendis Bue I-96

Sven 19970114

Topas I-92

Zortin 20030078

Zoran 20030431

Gjovik 20100015

Flurry S297--

 

Copyright ©2019 All rights reserved |  Het NederlandseFjordenPaardenHengstenFonds .  Designed by AlexKuipersComics